MİLLİ HEYECAN İNEGÖL'DE BAŞLIYOR

MİLLİ HEYECAN İNEGÖL

UEFA Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 4. Grup müsabakasında İnegöl İlçe Stadyumu'nda İtalya ile karşılaşacak olan Türkiye 19 Yaş Altı Kız Milli Futbol Takımı, antrenmanlarını İlçe stadında sürdürdü.

 

UEFA Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 4. Grup`taki ilk maçında bugün saat 14.00’da İnegöl İlçe Stadyumu’nda İtalya ile karşılaşacak 19 Yaş Altı Kız Milli Futbol Takımının Teknik Direktörü Talat Tuncel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tuncel, İtalya’nın kadın futbolundaki gücünün tartışılmaz olduğunu belirterek, ilk 2’ye girerek gruptan çıkacaklarına emin olduğunu dile getirdi.

 

İTALYA’NIN GÜCÜ TARTIŞILMAZ

Rakip takım hakkında fazla bir bilgiye sahibi olmadıklarını aktararak bir konuşma gerçekleştiren Türkiye 19 Yaş Altı Kız Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Talat Tuncel, “Onlar da tıpkı bizim gibi 1996 ve 1997 doğumlu oyuncuların karışımıyla oluşan yeni bir takım. Bir avantajımız var. Geçen sene de Elit Tur`da bu takımla oynadık. O yüzden daha hazır bir takımız fakat İtalya`nın kadın futbolundaki gücü tartışılmaz. Buradaki hedef; 4 takım arasında ilk ikiye girmek. Bunu başaracağımızdan eminiz. Kızlarımız da hazır. İtalya gibi güçlü bir takımı yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Takımıma çok güveniyorum. İstediğimiz oyunu da sahaya yansıtacağımızdan eminim” dedi.

 

GALLER MAÇI İKİNCİYİ BELİRLEYECEK

İtalya`nın ardından sırasıyla Galler ve Kazakistan ile karşılaşacaklarını belirten Tuncel, “Galler ile aynı seviyede bir takıma sahibiz. Galler maçı, bu grubun ikincisini belirleyebilecek bir maç. Bu maçı kazanacağımıza inanıyorum. Kazakistan ise kapalı bir kutu. Kadın futbolunda yeni gelişmeye çalışan bir ülke. Bizim de kötü yanımız; son maçlarda performansımız oldukça düştü ancak işi son maça bırakmamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

MİLLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Talat Tuncel, İnegöl’ü, İnegöllü futbolseverlerin bu maça önem vereceğine inandıkları için tercih ettiklerine dikkati çekerek, ilçe halkını Milli takıma destek vermeye davet etti.

 

ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Takım Kaptanı Ebru Topçu ise gruptan birinci çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Avrupa 3`üncüsü İtalya, Galler ve Kazakistan`a göre daha güçlü bir takım. Takımımızda herkes birbiriyle gayet uyumlu durumda. Kamplar çok zevkli geçiyor. Oynayacağımız müsabakalarda elimizden gelenin daha fazlasını sahaya yansıtarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda İnegöl halkını bize destek vermeye davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

MAÇI UKRAYNALI HAKEM YÖNETİYOR

Yarın İnegöl İlçe Stadyumu`nda saat 14.00`da başlayacak karşılaşmayı Ukrayna Futbol Federasyonu`ndan Kateryna Zora yönetecek. Grupta oynanacak günün diğer maçında ise Galler ile Kazakistan karşı karşıya gelecek. Minareli Çavuş Stadyumu`nda oynanacak karşılaşma da saat 14.00`da başlayacak. Türkiye, İnegöl İlçe Stadyumu`nun ev sahipliğindeki ikinci maçını 15 Eylül Pazartesi günü Galler, üçüncü maçını ise 18 Eylül Perşembe günü Kazakistan ile oynayacak.

 

TURNUVADA 44 TAKIM YER ALIYOR

44 takımın 4`erli 11 grupta mücadele edeceği 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu maçları sonunda 11 grup lideri ve en iyi 10 grup ikincisi Elit Tur`a yükselecek. U19 Kadınlar Ülke Sıralaması`nda ilk 3 sırada bulunan Almanya, İngiltere ve Fransa`nın direkt olarak katılacağı Elit Tur`da 24 takım 4`erli olarak 6 grupta mücadele edecek. 9-14 Nisan 2015 tarihleri arasında oynanacak Elit Tur maçlarında gruplarını lider bitirecek 6 takım ile en iyi grup ikincisi finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak İsrail, finallere direkt katılacak.

 

U19 MİLLİ TAKIM KADROMUZ

Kadın U19 Milli Takımı`nın kadrosunda şu isimler bulunuyor; Meryem Koç (Adana İdmanyurdu), Ülkay Kollu (Herforder Borussia Friedenstal), Berna Yeniçeri, Ebru Topçu (Konak Belediyespor), Kübra Berber, Semanur Akbaş (Derince Belediyespor), Esma Kevser Aksan, Zelal Baturay (Gazikentspor), Serra Çağan (Karşıyaka Koleji), Bahar Güvenç, Büşra Demirörs, Ayşenur Büyükciğer (1207 Antalyaspor), Beyza Kocatürk (Kireçburnuspor), Selin Dişli (Bayer 04 Leverkusen), Ayşe Önal, Selin Sivrikaya (Beden Eğitim ve Spor Eğitim Merkezi), Remziye Bakır (Fomget Gençlik ve Spor), Dilay Sobacı (Adana İdmanyurdu), Azize Erdoğan (7 Eylül Gençlik ve Spor), Birsen Yavaş`tan (Rize Belediyespor).



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07